top of page

PIGMENTBEHANDELING

Onder invloed van uv-stralen wordt pigment in de huid aangemaakt. Maar bij een verstoring van dit proces hoopt melanine zich op en kunnen vlekken ontstaan. De vlekken kunnen donkerder zijn dan de eigen huidskleur, maar soms ook lichter. Hyperpigmentatie is een teveel aan pigment in de huid. Hypo-of depigmentatie is een tekort of het volledig missen van pigment in de huid. Hoewel de zon (dus) een belangrijke oorzaak vormt bij het ontstaan van pigmentvlekken, spelen daarnaast ook aanleg, hormonale veranderingen, medicijnen en het gebruik van irriterende stoffen in cosmetica een rol.

 

Pigmentvlekken bevinden zich vaak in het zicht. Bijvoorbeeld in je gelaat, decolleté of op je handen. Hij is niet schadelijk, maar veel mensen storen zich er wel aan. Als we het hebben over hyperpigmentatie, dan kan PURE SKIN CLINIC dit op verschillende manieren behandelen.

Chemische peeling 

Speciale ingrediënten in de peeling zorgen ervoor dat de aanmaak van pigment wordt onderdrukt. Wil je algehele egalisatie van de huid, of zit er een enkele pigmentvlek? Wij beschikken over een uitgebreid assortiment aan peelings zodat we voor ieder huidtype en elke wens een geschikte peeling kunnen toepassen.

Lasertherapie

Met de laser kunnen wij doelgericht en effectief pigmentvlekken behandelen op zowel het gezicht als op het lichaam. Het licht van de laser wordt door het pigment, dat oppervlakkig in de huid ligt, geabsorbeerd, waarna het wordt afgebroken en opgeruimd door het lichaam. Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van de indicatie. Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken zullen over het algemeen 1 tot 3 behandelingen nodig hebben om te verdwijnen.

Belangrijk is om factoren die de terugkeer van de overmatige pigmentatie te bevorderen (zoals zonblootstelling) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn.

bottom of page